ProEquo®

ProEquo är ett naturligt kompletteringsfoder som bidrar till hästens balanserade tarmflora. De flesta hästägare vet hur viktig en balanserad tarmflora är för hästens välbefinnande och hur lätt denna kan rubbas på grund av yttre påfrestningar. 


Många av de sjukdomar en häst drabbas av kan bero på en obalans i tarmfloran, vilket i sin tur kan bero på felaktigt foder och yttre omständigheter såsom stress och hård belastning. Forskning har visat att probiotiska bakterier från en frisk tarmflora kan stimulera immunförsvaret och förhindra att sjukdomsalstrande bakterier etableras.

ProEquo kan beskrivas som en produkt som gör med hästens mage, vad t.ex. hälsodrycken ProViva gör för människans mage och den innehåller den nyttiga bakterien Lactobacillus plantarum JI:1 (DSM 11520), som finns i ett mycket högt antal i produkterna. Bakterien kommer ursprungligen från en frisk hästtarm och finns naturligt i denna miljö. Bakterien är patenterad p.g.a. sina unika och positiva egenskaper i en hästtarm. 
Användning

ProEquo används främst till hästar med magrelaterade problem och där man har bedömt att hästen har fått en obalans i tarmfloran (t.ex. diarré, illaluktande träck, stressmage och vid antibiotikabehandling). Även till hästar med t.ex. fång, mugg och utslag/eksem (t.ex. sommareksem på islandshästar) använder många ProEquo idag. Tyvärr väntar många med kompletteringen tills efter det att problem uppstått, medan de kunde använt ProEquo i förebyggande syfte.

ProEquo rekommenderas varje dag som komplement till det vanliga fodret och kan ges både till föl och vuxna hästar. Kan även med fördel ges till föl för att skydda mot diarré.

När risk för mag- och tarmrelaterade problem är stor, eller när problem redan har uppstått, rekommenderas en ökad daglig dos av ProEquo®. Det kan t.ex. vara vid antibiotika-behandling, foder- och miljöbyte, hård träning, långa transporter och flitigt tävlande.

Hästar som har svårt att komma i hull trots adekvat utfodring har i många fall visat sig få ett bättre näringsupptag och därmed ett bättre hull och mer muskler, då de utfodras med ProEquo. 
ProEquo® Sticks

ProEquo finns idag endast som en torr produkt och förpackas i en smidig ask med 15 portionsförpackningar (sticks) med 6g aktivt pulver i varje. Produkten har lång hållbarhet vid rumstemperatur och är enkel att hantera i stallet, samt bekväm att ta med under långa transporter. Den torra produkten är ej havrebaserad eller smaksatt, så du kan lätt kombinera den med ditt övriga foder.
Svensk forskning & unik bakteriekultur

Företaget ProEquo AB är beläget på Forskningsbyn Ideon i Lund. Produkten ProEquo är utvecklad av samma forskare som ligger bakom hälsodrycken ProViva. Produkten är kliniskt testad i samarbete med bl.a. Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg (f.d. Helsingborgs Regiondjursjukhus). Tack vare de väldokumenterade positiva effekterna, rekommenderas ProEquo av ett flertal veterinärer.

ProEquo innehåller den unika och patenterade bakteriekulturen Lactobacillus plantarum JI:1 (DSM 11520) som ursprungligen kommer från en frisk hästtarm och finns naturligt i denna miljö. Bakterien är patenterad p.g.a. sina unika och positiva egenskaper i en hästtarm. Det är en stor fördel om probiotiska bakterier kommer från samma djurslag som de används till.

ProEquo Sticks har ett mycket högt bakterieantal i jämförelse med andra produkter, ca. 80 miljarder probiotiska bakterier per förpackning, och genom att en helt ny teknik använts så har bakteriekulturen erhållit en mycket bra hållbarhet vid förvaring i rumstemperatur.Probiotika och Functional Feed

En tarmflora i balans är avgörande för hästens välbefinnande. Hos en vuxen häst koloniseras mag- tarmkanalen av flera hundra olika arter av mikroorganismer (m.o.), där de strikta anaeroba m.o. dominerar. Hästen är helt beroende av vissa m.o. i tarmfloran för att kunna bryta ner och utnyttja energin i sin cellulosarika diet. Balansen i hästens tarmflora kan dock lätt rubbas på grund av yttre påfrestningar.

Tanken att tarmens mikroflora består av harmlösa och “nyttiga” bakterier liksom av sådana som kan vara potentiellt skadliga och sjukdomsframkallande föddes av den ryske forskaren och Nobelpristagaren Elie Metchnikoff (1845-1916). Han ansåg att mjölksyrabakterierna var speciellt intressanta och att de skulle kunna motverka störningar i mag- tarmkanalen. Den ofta använda termen "Probiotika" avser "mikroorganismer med positiva hälsoeffekter hos människor eller djur".

De m.o. som studerats mest med avseende på dess probiotiska effekter är olika laktobacillstammar (en typ av mjölksyrabakterie). Functional Feed är foder eller fodertillskott som berikas med en eller flera ingredienser som ger dokumenterade positiva hälsoeffekter utöver produktens normala näringsvärde. Ett exempel på ett Functional Feed är probiotika.

Läs vår pdf om Probiotika & Functional Feed >>

 
Du blir garanterat nöjd med städningen och allt annat!

ProEquo® Sticks

ProEquo Sticks är extra lätt att ta med sig, då asken innehåller 15 st mindre portionsförpackningar. Perfekt när man ska resa med hästen till träning eller tävling! ProEquo Sticks är ej havrebaserad och har en neutral smak, så att den lätt kan blandas med annat foder.
Läs produktfaktabladet >>
Köp direkt >> 

ProEquo AB

Svensk forskning bakom fodertillskott för din hästs bästa

Företaget ProEquo AB, som ligger bakom produkten ProEquo, är beläget på Forskningsbyn Ideon i Lund. Vi satsar mycket på forskning och utveckling inom området Functional Feed, d.v.s. foder eller fodertillskott som berikas med en eller flera ingredienser som ger väldokumenterade positiva hälsoeffekter utöver produktens ursprungliga näringsvärde.

Säljare & Administratör

Kajsa Lönner
E-mail: kajsa@proequo.com
Telefon: 070-5910303Kontakt

Följ oss på Facebook